Συστατικά
1 κιλό χοιρινό, κόντρα
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
6 αβγά
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
200 γρ. ψωμί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
300 ml ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα

πατάτες τηγανητές
σαλάτα coleslaw
1 λεμόνι, σε φέτες
θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το χοιρινό σε πολύ λεπτές φέτες. Χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι ή με έναν μπάτη για να απλώσει το κάθε κομμάτι και για να μαλακώσει. Ιδανικά καλύπτουμε το χοιρινό με μεμβράνη αν το χτυπήσουμε με τον μπάτη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ σπάμε τα αβγά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά για να σπάσουν τα αβγά.
Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το τριμμένο ψωμί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σε κάθε κομμάτι από το χοιρινό. Περνάμε διαδοχικά κάθε κομμάτι από το αλεύρι, τα αβγά, το ψωμί και βάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 1 ½-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το χοιρινό.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, σαλάτα coleslaw, φέτες από το λεμόνι και θυμάρι.


ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com