Πάρα πολλές φορές θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό και ψαχνόμαστε, το σύνηθες είναι μα φάμε μια σοκολάτα, κάτι αγοραστό γεμάτο λιπαρά, αλλά δεν είναι και το ενδεδειγμένο….

Εγω θα σας πω να φτιάξετε μια γαλατόπιτα, ένα Αρκαδικό γλυκό, που το έφτιαχναν και συνεχίζουν να το φτιάχνουν στις γιορτές, κυρίως το Πάσχα, όμως πλέον είναι γλυκό της καθημερινότητάς μας, ένα γλυκό που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας, απλό, γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και κυρίως υγιεινό…

Λοιπόν … θα χρειαστούμε δυο λίτρα γάλα κατσικίσιο, δυο φλιτζάνια όχι τελείως γεμάτα, σιμιγδάλι ψιλό, δυόμισι φλιτζάνια ζάχαρη, μια φλούδα απ ένα λεμόνι, δυο βανίλιες, τέσσερα αυγά, πολύ λίγο βούτυρο, ας πούμε ένα κουτάλι της σούπας.

Γίνεται και με αγελαδινό γάλα γι αυτούς που δεν συμπαθούν το κατσικίσιο.

Πάμε τώρα να την φτιάξουμε…

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να βράσει με την ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα.

Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας γρήγορα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει, μόλις δέσει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό μαζί με τις βανίλιες και ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα με σύρμα, για να ενσωματωθούν και ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και αφού το πασπαλίσουμε με κανέλλα, το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για σαράντα πέντε λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο ξανθοκόκκινο χρώμα.

Αφού κρυώσει, την κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αν φυσικά θέλετε λιγότερη ποσότητα, φτιάχνετε την μισή δόση, κόβοντας όλα τα υλικά στην μέση.