Ένα εύκολο και αγαπητό σε όλους φαγητό είναι το Χταποδάκι με μακαρονάκι κοφτό, αλλά εμείς σήμεραθα το μαγειρέψουμε με καλαμαράκια.

Θα χρειαστούμε καλαμαράκια, εγω παίρνω κατεψυγμένα που είναι και καθαρισμένα, λάδι, ντομάτα πολτό, λίγο κρασί, αλατοπίπερο, δαφνόφυλλα, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο ζελέ, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι τριμμένο και γαρύφαλλο και το ζυμαρικό μας, μακαρονάκι κοφτό.

Βάζουμε τα καλαμαράκια μέσα στην κατσαρόλα μας με το λάδι καιμόλις αρχίζουν να τσιγαρίζονταιτα φέρνουμε μερικές βόλτες και τα σβήνουμε με το κρασί, ότι έχετε, άσπρο κόκκινο, είπαμε δεν έχει καμιά σημασία.

Να σας πω, να έχετε ένα μπουκάλι για την κουζίνα και ότι κρασί περισσεύει να το βάζετε εκεί, να το έχετε για τα φαγητά σας, έτσι μιξ, κάνει την δουλειά μας μια χαρά.

Αφού λοιπόν τα έχουμε σβήσει με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, τα μπαχαρικά, την πολτοποιημένη ντομάτα, τον κύβο, λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Αμέσως μετά, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι, να υπολογίσετε ότι δεν σουρώνουμε, άρα το νερό να είναι λίγο, καλύτερα να συμπληρώσουμε παρά να γίνει σούπα.

Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε, στην αρχή καλά καλά για να μην κολλήσει και μετά χαμηλώνουμε το μάτι για να δέσει με την ησυχία του.

Απ αυτή την στιγμή και μετά, θα χρειαστεί ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά για τελειώσει το φαγητό μας.

Το φαγητό μας αυτό, συνοδεύεται από μια ωραία πράσινη σαλάτα η λάχανο καρότο και φρέσκο ψωμάκι….