Από τον Σεπτέμβρη και μετα είναι η εποχή τους, σ όλα τα μανάβικα, στις λαϊκές και στους πάγκους των δρόμων προς την επαρχία, πωλούνται όλων των ειδών και σχημάτων…

Σήμερα θα σας δώσω μια πανεύκολη συνταγή, για ένα καταπληκτικό γλυκό με κόκκινη γλυκοκολοκύθα, που θα σας καταπλήξει.
Είναι ένα πάντρεμα της συνταγής από το χωριό μου στην Αρκαδία την Βάχλια και της Κρήτης, της δεύτερης πατρίδας μου.

Για ελάτε να το φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε για μισό κιλό τριμμένη γλυκοκολοκύθα, φύλλο κρούστας, μισό ποτήρι λάδι, κανέλα και γαρύφαλλο τριμμένα από ένα κουταλάκι γεμάτο, ένα μπολάκι καρύδι τριμμένο, ένα μπολάκι σταφίδες, μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, μισό ποτήρι ζάχαρη και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα.

Καθαρίζουμε την γλυκοκολοκύθα από την φλούδα της, την κόβουμε μικρά κομμάτια, την βάζουμε στο μούλτι και την τρίβουμε.

Μετα την βάζουμε στο σουρωτήρι και την αφήνουμε κάποιες ώρες για να βγάλει όλα της τα υγρά, άλλες πάλι είναι πολύ στεγνές.

Αφού λοιπόν βγάλει τα υγρά της, ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για να προθερμαθεί.

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα την τριμμένη γλυκοκολοκύθα μας και όλα τα υλικά πλην της άχνης ζάχαρης, τα ανακατεύουμε καλά καλά να ομογενοποιηθούν.

Σ ένα μικρό ταψάκι, που λαδώνουμε τον πάτο του, στρώνουνε δυο τρία φύλλα κρούστας που τα αλείφουμε ένα ένα με λάδι, μετα βάζουμε μέσα το μείγμα, βάζουμε άλλα τόσα φύλλα από πάνω και τα τακτοποιούμε όπως στις πίτες, χαράζουμε μόνο προς μια κατεύθυνση, ρίχνουμε λίγη κανέλα και ψήνουμε για μια ώρα περίπου, όταν ροδίσει από πάνω είναι έτοιμο.

Όταν βγει από το φούρνο το πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη…

Η μυρωδιά του σπιτιού και η γεύση του θα σας απογειώσουν…