Πεντανόστιμο ψαρονέφρι αλά κρεμ
ψαρονεφρι
Γεύσεις

Πεντανόστιμο ψαρονέφρι αλά κρεμ

Υλικά

2 κ.σ ελαιόλαδο
1 ψαρονέφρι 500 γραµ. (κομμένο σε χοντρές φέτες)
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
300 γραµ. ασπρομανίταρα (κομμένα σε φετες)
1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένη)
4 κ.σ κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο
½ φλ. ζωμό κότας
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
6 δαμάσκηνα αποξηραμένα (κομμένα στη μέση)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για το ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρή βάση. Ροδίζουμε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά κι από τις δυο πλευρές για περίπου 4-5′ να κάνει κρούστα. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το μπέικον. Το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1′ να γίνει τραγανό και το αφαιρούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να παραμείνει τραγανό. Μην το σκεπάσετε όσο είναι ζεστό.

Πηγή: argiro.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα