Υλικά

2 ολόφρεσκα αυγά
1/2 κ.γλ. ξύδι από κρασί

Εκτέλεση

Για τα τέλεια αυγά ποσέ, αυτό που έχει σημασία είναι τα αυγά να είναι ολόφρεσκα

Πρώτος τρόπος

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε νερό. Το νερό πρέπει να έχει 5-6 βάθος μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύδι.

Βάζουμε το νερό να σιγοβράζει. Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά ίσα που να κοχλάζει ελαφρά.

Σπάμε με προσοχή ένα ένα τα αυγά μέσα σε ένα μπολάκι το καθένα.

Με το σύρμα ή με τρυπητή κουτάλα, δημιουργούμε δίνη νερού στην κατσαρόλα ανακατευοντας κυκλικά το νερό. Με τη φορά της δίνης νερού θα βοηθήσουμε το ασπράδι να καλύψει τον κρόκο σωστά.

Πάμε το μπολ με το σπασμένο αυγό όσο πιο κοντά στο ζεστό νερό γίνεται. Αμέσως ρίχνουμε το αυγό. Πρώτα πρέπει να πέσει το ασπράδι και μετά ο κρόκος στο κέντρο της δίνης του βραστού νερού.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3′ ακριβώς.

Με τρυπητή κουτάλα προσεκτικά αφαιρούμε το αυγό σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το επόμενο αυγό ποσέ.

Δεύτερος τρόπος για αυγό ποσέ

Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, απαλά ρίχνουμε το ξύδι και ρίχνουμε το αυγό. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε το αυγό στο νερό να σετάρει μέσα στο ζεστό νερό.

Βγάζουμε με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: argiro.gr