Ένα πολύ εύκολο, οικονομικό και απίστευτα γευστικό φαγητό είναι ο πουρές γκραντινέ, είτε για κύριο πιάτο, είτε για συνοδευτικό, είναι μια εξαιρετική πρόταση.

Θα χρειαστούμε πουρέ πατάτας, που είτε τον φτιάχνετε, είτε τον αγοράζετε έτοιμο, μαλακό κίτρινο τυρί τριμμένο, δυο τρία αυγά ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξετε, λίγο γάλα εβαπορέ, λίγο μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και λίγο βούτυρο για το άλειμμα του πυρέξ.

Αφού έχουμε φτιάξει τον πουρέ μας ρίχνουμε μέσα το τυρί το τριμμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενσωματωθούν, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα αυγά που έχουμε χτυπήσει αρκετά στο μούλτι με το γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε επίσης πολύ καλά.

Το βάζουμε μέσα στο βουτυρωμένο πυρέξ μας, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει από πάνω ένα χρυσαφί ωραίο χρώμα .

Ο πουρές γκραντινέ μπορεί να συνοδεύσει τα πιο απαιτητικά φαγητά!!

Στα βιβλία μου που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Επίκεντρο, με τίτλο «τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε;», πρώτο και δεύτερο, θα βρείτε προτάσεις και συνταγές για το φαγητό της καθημερινότητάς μας.