Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Απλά και εύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
κυρια-φωτογραφια-συνταγης-apla-kai-eukola-xristougenniatika-mpiskota
Γεύσεις

Απλά και εύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη

125 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι vanilla extract
1/2 κουταλάκι baking powder
Για το icing
200 γραμ. Λευκή σοκολάτα
M&Ms
Εκτέλεση
1 ώρα
Σε ενα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι.


Αναμιγνύετε (με μίξερ χεριού) το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια.


Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψετε να γίνει η ζυμη.


Τυλίγετε τη ζυμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο (στην κατάψυξη) για 20 λεπτά.


Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 165 βαθμούς. Ετοίμαζετε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.


Ανοίγετε τη ζυμη με πάχος 3/4 εκατοστού. Τα θέλουμε λιγάκι χοντρά. Τα κόβετε με σχήματα της επιλογής σας (πχ assorted Christmas cookie cutters).


Τα ψήνετε για 8 λεπτά. Τα αφήνετε 2-3 λεπτά και τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.


Για να τα στολίσετε, λιώνετε τη λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο μπαν-μαρί. Τη χωρίζετε σε πιατάκια και προσθέτετε χρώματα σε κάθε δοχείο. Απλώνετε λίγη σοκολάτα σε κάθε μπισκότο και το διακοσμείτε με Μ&Μs.


ΠΗΓΗ:cookpad.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα