Πεντανόστιμο ρολό κιμά τυλιχτό σε μπέικον
recipe_main_rolo-kima-tiligmenos-mpeikon-site
Γεύσεις

Πεντανόστιμο ρολό κιμά τυλιχτό σε μπέικον

Για να γλείφετε τα δάχτυλα σας

Συστατικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό μέτριο
αλάτι
πιπέρι
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
10-12 φέτες μπέικον
100 γρ. μοτσαρέλα
πουρές πατάτας, για το σερβίρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Βάζουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας. Απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα 2 φέτες μπέικον κάθετα ώστε να εφάπτεται η μία φέτα στο τελείωμα την πρώτης.
Απλώνουμε άλλες δύο φέτες δίπλα και κολλητά στις πρώτες δύο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες μπέικον.
Απλώνουμε τον μισό κιμά στο κέντρο κατά μήκος του μπέικον.
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κομμάτια και απλώνουμε πάνω από τον κιμά. Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο κιμά και πλάθουμε να γίνει ένα ρολό χωρίς να εξέχουν τα κομμάτια της μοτσαρέλας.
Τυλίγουμε τις άκρες του μπέικον στον κιμά να τον καλύψουν εντελώς.
Αναποδογυρίζουμε ώστε να είναι η ένωση του μπέικον στην κάτω πλευρά.
Μεταφέρουμε το ρολό με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να γίνει τραγανό το μπέικον.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά.
Κόβουμε σε φέτες, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα