Πράσινη σαλάτα με ρόδι και ξηρούς καρπούς
more_salad_2
Γεύσεις

Πράσινη σαλάτα με ρόδι και ξηρούς καρπούς

Δε πρέπει να λείπει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας


Υλικά συνταγής

300 γρ. ανάμεικτα σαλατικά της αρεσκείας σας (ραντίτσιο, σαλάτα πλατύφυλλη και φριζέ, σπανάκι, ρόκα)
1 ρόδι, καθαρισμένο, ή 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα cranberries
2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους, ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς (λιόσπορους, κολοκυθόσπορους, κάσιους κ.λπ.)
5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό (ακόμη καλύτερα βαλσαμικό με ρόδι)
3 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα σαλατικά. Τα χοντροκόβετε και τα τοποθετείτε στο σκεύος σερβιρίσματος. Προσθέτετε τους καρπούς και τα cranberries ή το ρόδι και ανακατεύετε. Χτυπάτε στο μικρό μπλέντερ ή σε σέικερ το λάδι με το ξίδι, το χυμό, το μέλι και το αλατοπίπερο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε με κριτσινάκια σουσαμιού.


Συμβουλή

Οι πράσινες σαλάτες παρέχουν στον οργανισμό φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, το ελαιόλαδο ασκεί πολυεπίπεδη προστατευτική δράση και είναι καλός φίλος της καρδιάς, το ρόδι και τα cranberries είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

πηγή: icook.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα