Πεντανόστιμοι λουκουμάδες red velvet
recipe_main_loukoumades_red_velvet
Γεύσεις

Πεντανόστιμοι λουκουμάδες red velvet

Συστατικά

Για τη ζύμη

280 γρ. νερό, χλιαρό
18 γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 κ.σ. μέλι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. κορν φλάουρ
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το frosting

120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

μέλι
καρύδια
κανέλα, σε σκόνη
ζάχαρη άχνη
θυμάρι


Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά, το μέλι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 45-60 λεπτά για να φουσκώσει το μείγμα.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο στη φωτιά.
Σε μία κούπα με ηλιέλαιο βάζουμε ένα μεγάλο κουτάλι. Παίρνουμε το μείγμα με τα χέρια μας και κόβουμε μικρούς λουκουμάδες με το κουτάλι.
Τους προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 1 λεπτά στην αρχή και τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
Περιμένουμε 2-3 λεπτά για να μαλακώσουν και τους βάζουμε και πάλι στο τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία τρυπητή κουτάλα.

Για το frosting τυριού

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
Το μεταφέρουμε σε ένα κορνέ. Τρυπάμε τους λουκουμάδες με ένα μαχαίρι και τους γεμίζουμε με το frosting τυριού.
Σερβίρουμε με μέλι, καρύδια, κανέλα σε σκόνη, άχνη ζάχαρη και θυμάρι.

πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα