Συστατικά

700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
3 φέτες μπέικον
150 γρ. μανιτάρια
50 γρ. ανανάς
1/ 1/2 κ.σ. σόγια σως
1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού (κατά προτίμηση λευκή με γεύση πορτοκάλι και λεμόνι)
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κούπες ζεστό νερό
1 ζωμός
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο θυμάρι
noodles

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αρχίζουμε κόβοντας τα λαχανικά μας: το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια, τα μανιτάρια σε χοντρά σχετικά κομμάτια και τον ανανά σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε και το μπέικον σε κομματάκια και στο τέλος το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σουρωτήρι (για να αποφύγουμε τα περιττά ζουμιά) και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο στο ίδιο σκεύος, για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι.
Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, προκειμένου να το βοηθήσουμε να καραμελώσει.
Έπειτα, προσθέτουμε τις πιπεριές και το μπέικον και μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον ανανά. Σε αυτό το σημείο ανεβάζουμε τη φωτιά, για να μην αρχίσει το φαγητό να βράζει λόγω της υγρασίας των μανιταριών και του ανανά.
Μόλις σοταριστούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και μετά από λίγο σβήνουμε με τη σόγια σως και την κρέμα βαλσαμικού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό (στο οποίο εάν θέλουμε έχουμε διαλύσει 1 ζωμό), το μέλι, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
Ελέγχουμε μήπως το φαγητό χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή πιπέρι και σερβίρουμε με noodles ή με ρύζι.
Tip: Εάν η σάλτσα δεν έχει δέσει, αφαιρούμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση, μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει τη σύσταση που θέλουμε.

Πηγή: akispetretziki.com