Συστατικά

2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. νερό
150 γρ. τόφου
40 γρ. φουντούκια
ξύσμα, από 1 λεμόνι
200 γρ. πράσινη σαλάτα, ανάμεικτη
1 μήλο, πράσινο

Για τη βινεγκρέτ

2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.σ. μέλι
150 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

φέτες λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δεντρολίβανου και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το μέλι και το νερό.
Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, το μείγμα και βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε να σιγοβράσει και να βγάλει φουσκάλες για 30 δευτερόλεπτα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και να βγάλει τα αρώματά του το δεντρολίβανο.
Κόβουμε το τόφου σε κυβάκια 2 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Αφού έχει κρυώσει το μείγμα με το μέλι το ρίχνουμε στο μπολ με το τόφου και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει και βάζουμε τα φουντούκια για 2 λεπτά να πάρουν ένα έντονο καστανό χρώμα.
Αφαιρούμε τα φουντούκια από το τηγάνι, αφήνουμε να κρυώσουν.
Στην συνέχεια, τα χτυπάμε στο μούλτι να θρυμματιστούν ελαφρά.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.


Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τη συναρμολόγηση

Βάζουμε σε ένα μπολ τη πράσινη σαλάτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Περνάμε τα κομμάτια του tofu στο μπολ με το τριμμένο φουντούκι και το ξύσμα λεμονιού και τα πανάρουμε ελαφρά.
Τα προσθέτουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
Τέλος κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι που μας έχει μείνει στο μπολ και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com