Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
Εύκολη και γρήγορη τονοσαλάτα με γουακαμόλε
recipe_main_akis-petretzikis-tonosalata-me-gouakamole
Γεύσεις

Εύκολη και γρήγορη τονοσαλάτα με γουακαμόλε

Συστατικά
Για τη γουακαμόλε

1 αβοκάντο, ώριμο

50 γρ. νερό
2 κ.σ. χυμό, λάιμ
ξύσμα, από 1 λάιμ
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά τσίλι, μικρή
1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα κάρι, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι

Για την τονοσαλάτα

200 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια των 1-2 cm
340 γρ. τόνο, σε νερό, στραγγισμένες (2 κονσέρβες)
1 μαρούλι, χοντροκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένη σε φέτες
50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γουακαμόλε

Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο.
Στη συνέχεια, βάζουμε το αβοκάντο στο μπλέντερ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ωραίο, απαλό και αρωματικό μείγμα. Αν θέλουμε πιο αραιό το μείγμα μας προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Βάζουμε τη σως στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σαλάτα μας.
Για τη σαλάτα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας, το πεπόνι, τον τόνο, το μαρούλι, την κόκκινη πιπεριά και τα καρύδια. Προσθέτουμε τη γουακαμόλε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα