Υλικά Συνταγής

250 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. σοκολάτα 60%
250 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
5 κοφτές κ.σ. αλεύρι
150 γραμ. λευκή σοκολάτα
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Για την εκπληκτική σάλτσα καραμέλας
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
3 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 μπάρα σοκολάτας καραμέλα-φιστίκι
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Για τη σοκολατόπιτα με ρευστή σάλτσα καραμέλας, βουτυρώνουμε πρώτα και πασπαλίζουμε με κακάο μικρό πυρίμαχο σκεύος 24 εκ.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να κρεμώσουν, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ενωθούν.

Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στο σκεύος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 20′ μέχρι η επιφάνεια να κάνει κρούστα που σπάει αλλά η καρδιά του να παραμείνει υγρή και να τρέχει υγρή σοκολάτα.

Σερβίρεται ζεστό με sauce φυστικοβούτυρο και παγωτό. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για εύκολο και τέλειο παγωτό βανίλια.

Για τη ρευστή σάλτσα καραμέλας

Ψιλοκόβουμε την μπάρα σοκολάτας και την βάζουμε, καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 4′ σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει. Δεν την παγώνουμε γιατί θα σφίξει πολύ. Θα γίνει σαν καραμέλα γάλακτος. Σε περίπτωση που κρυώσει και σφίξει απλά την ζεσταίνουμε λίγο να μαλακώσει.

πηγή: argiro.gr