Συστατικά

Για τον χυλό

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. γάλα
1 αβγό, μέτριο, ελαφρά χτυπημένο
Για το σιρόπι

100 γρ. κονιάκ
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
Για τους μηλολουκουμάδες

2 μήλα
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. κανέλα
παγωτό, της αρεσκείας μας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον χυλό

Περνάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι από μια σίτα πάνω από ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα με το αβγό με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Με το σύρμα ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Για το σιρόπι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Για τους μηλολουκουμάδες

Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια. Κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος τους, και κόβουμε το κάθε μήλο σε 8 λεπτές ροδέλες, εγκάρσια.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι (3-4 εκ. βάθος) και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
Βουτάμε την κάθε φέτα μήλου πρώτα στο σιρόπι και έπειτα στον χυλό, αφήνοντας να στάξει ο περίσσειος χυλός.
Τηγανίζουμε τις φέτες γυρίζοντάς τες προσεκτικά μια-δυο φορές, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.
Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη, κανέλα, και συνοδεύουμε με παγωτό.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr