Υλικά Συνταγής

650 γραμ. αλεύρι
70 γραμ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 ½ κ.γλ. μαγιά σκόνη
150 γραμ. γιαούρτι
50 γραμ. γάλα
1 κ.γλ. αλάτι
100 γραμ. νερό χλιαρό
2 αυγά μέτρια χτυπημένα
100 γραμ. βούτυρο μαλακό σε κομματάκια
λάδι για τηγάνισμα
Για το γλάσο 3 σε 1
150 γραμ. άχνη
1 βανίλια
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
λίγο χλιαρό νερό
60 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
χρώματα ζαχαροπλαστικής
λίγη extra άχνη
πολύχρωμη τρούφα
τριμμένα μπισκότα γεμιστά

Υλικά Συνταγής
650 γραμ. αλεύρι
70 γραμ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 ½ κ.γλ. μαγιά σκόνη
150 γραμ. γιαούρτι
50 γραμ. γάλα
1 κ.γλ. αλάτι
100 γραμ. νερό χλιαρό
2 αυγά μέτρια χτυπημένα
100 γραμ. βούτυρο μαλακό σε κομματάκια
λάδι για τηγάνισμα
Για το γλάσο 3 σε 1
150 γραμ. άχνη
1 βανίλια
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
λίγο χλιαρό νερό
60 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
χρώματα ζαχαροπλαστικής
λίγη extra άχνη
πολύχρωμη τρούφα
τριμμένα μπισκότα γεμιστά

Εκτέλεση
Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξτε τα ωραιότερα ντόνατς στο φούρνο ή τηγανητά. Χρωματιστά, με υπέροχο γλάσο.

Για τη ζύμη των donuts

Για τα πιο αφράτα ντόνατς, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την μαγιά. Ανακατεύουμε.

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το γάλα, το αλάτι, το νερό και τα αυγά. Τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική, για 5′-6′. Ένα ένα και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε τα κομμάτια μαλακό βούτυρο. Η ζύμη θα είναι τσιχλωτή.

Τη μαζεύουμε σε μπάλα και την αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό παίρνει από 45′ ως και δυο ώρες, ανάλογα την θερμοκρασία. Σε ζεστό σημείο θα φουσκώσει γρηγορότερα.

Αλευρώνουμε τον πάγκο, αδειάζουμε τη ζύμη, τη διπλώνουμε σε τέσσερα σημεία και αναποδογυρίζουμε. Ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό με πάχος 0,5 εκ. Κόβουμε τα ντόνατς με κουπ πατ. Έχουμε αραδιάσει κομμάτια λαδόκολλας σε 2 λαμαρίνες. Βάζουμε επάνω τα ντόνατς. Αφήνουμε να σταθούν μέσα σε σβηστό φούρνο να ξαναφουσκώσουν για 35′-40′.

Τηγανίζουμε να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τα ντόνατς στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Για το γλάσο και τη διακόσμηση
Ανακατεύουμε την άχνη με το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθετουμε λίγο χλιαρό νερό, να είναι ρευστό το γλάσο. Ισομοιράζουμε σε 3 μπολ. Αφήνουμε το 1 σκέτο, στο 2 βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα και στο 3 ρίχνουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και λίγη άχνη επιπλέον να στέκεται.

Βουτάμε τα ντόνατς σε όποιο γλάσο επιθυμούμε και γαρνίρουμε με χρωματιστή τρούφα και προαιρετικά τριμμένο μπισκότο.

πηγή: argiro.gr