Συστατικά
2 μέτριες μελιτζάνες
2 κ.σ. αλάτι
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά μέτρια, ελαφρώς χτυπημένα
200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη ή πάνκο
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
σάλτσα ντομάτας, για το σερβίρισμα
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με το αλάτι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να «ιδρώσουν» τα κομμάτια της μελιτζάνας και να ξεπικρίσουν.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα αυγά και σε ένα τρίτο μπολ τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και το πιπέρι.
Ξεπλένουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας καλά σε τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι καλύπτοντας 5 εκ. σε ύψος.
Περνάμε τα κομμάτια της μελιτζάνας πρώτα από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν εντελώς, στη συνέχεια από τα αυγά, και τέλος από το μείγμα της φρυγανιάς.
Τηγανίζουμε σε δόσεις τα κομμάτια της μελιτζάνας για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές, και μεταφέρουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr