Υλικά
Αβοκάντο 5 τεμ ώριμα
Κρεμμύδια 2 τεμ ξερά λευκά
Λεμόνι 1 τεμ μόνο τον χυμό του
Λάιμ 1 τεμ μόνο το ξύσμα του
Αλάτι - πιπέρι κατά προτίμηση
Κόλιανδρο ξερό 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας κοφτή

Οδηγίες
Κόβουμε στην μέση τα αβοκάντο κατά μήκος (όπως στην φωτογραφία), αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την σάρκα τους μέσα στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα κρεμμύδια. Τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα από το λάιμ, τον κόλιανδρο , το ελαιόλαδο και αλάτι – πιπέρι. Δουλεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα άλλα όχι λείο (ίσα να τεμαχιστούν περισσότερο τα κρεμμύδια). Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι – πιπέρι και λεμόνι σύμφωνα με την προτίμηση μας.

*Αποτελεί ένα τέλειο συνοδευτικό για πολλά πιάτα , καθώς κι ένα υπέροχο ντιπ για nachos.
πηγή:chefoulis.gr