Συστατικά
Για την καραμέλα

1 ζαχαρούχο γάλα
νερό
Για το banoffee

150 γρ. μπισκότα σοκολάτας «Τα μπισκότα του Άκη»
400 γρ. dulce de leche
1 μπανάνα
100 γρ. σαντιγί
50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την καραμέλα

Τοποθετούμε το γάλα στη χύτρα ταχύτητας.
Προσθέτουμε με το νερό μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά του και μεταφέρουμε στη φωτιά.
Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το banoffee

Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα μοιράζουμε σε 4 ποτήρια.
Ανοίγουμε το ένα dulce de leche και το μοιράζουμε σε όλα τα ποτήρια.
Κόβουμε μια μπανάνα και τη μοιράζουμε στα ποτήρια.
Μοιράζουμε τη σαντιγί, την κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Tip
Καλό θα ήταν φτιάξετε 4-5 dulce de leche ταυτόχρονα μια και συντηρούνται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 1-2 μήνες.

πηγή: akispetretzikis.com