Συστατικά
500 γρ. παντεσπάνι
105 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
365 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. μέλι
190 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
200 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
ινδοκάρυδο
τρούφα σοκολάτας
τρούφα σοκολάτας, χρωματιστή
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε το κέικ στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη άχνη, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τριμμένο κέικ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι. Θέλουμε το μείγμα να βγει αρκετά μαλακό και όχι σφιχτό.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη, και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μια λαδόκολλα.
Σχηματίζουμε μπαλάκια από τη ζύμη περίπου 20 γρ. το κάθε ένα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Βάζουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες. Αν δυσκολευόμαστε να τα πλάσουμε μπορούμε να βρέξουμε με λίγο νερό τα χέρια μας.
Σπάμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει δημιουργώντας μπεν μαρί. Περιμένουμε να λιώσει η σοκολάτα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε ειδικά ξυλάκια και βουτάμε τις άκρες τους στη λιωμένη σοκολάτα.
Τα τοποθετούμε στα cake pops και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθούν.
Βουτάμε τα cake pops στη λιωμένη κουβερτούρα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ή τρούφες και σερβίρουμε.
πηγή: akispetretzikis.gr