Θα χρειαστούμε: Tα αυγά, 70 γραμμάρια ελαιόλαδο ή βούτυρο κλαριφιέ ή κανονικό, για το τηγάνισμα, αλάτι πιπέρι, τριμμένο, και προαιρετικά λίγη ρίγανη για μεσογειακή γεύση.

Μπορεί η ατάκα «ούτε ένα τηγανητό αυγό δεν ξέρει να φτιάξει» να είναι πλέον κλισέ και να δείχνει πόσο γελοιωδώς εύκολο είναι το τηγάνισμα ενός αυγού, στην πραγματικότητα όμως παιδιά υπάρχουν και άνθρωποι που ναι, ας το παραδεχτούμε, δεν ξέρουν πώς γίνεται.

Διαβάστε πώς μπορείτε να τηγανίσετε το τέλειο αυγό σε 3 απλά βήματα.

Βήμα 1ο: Ζεστάνετε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κουνήστε το για να πάει παντού. Ρίξτε τα αυγά, ένα ένα τη φορά, μέσα στο τηγάνι και τηγανίστε τα για 30''.

Bήμα 2ο: Συνεχίστε να τηγανίζετε τα αυγά, γέρνοντας το τηγάνι και ρίχνοντας που και που με το κουτάλι σας λίγο από το λάδι ή το βούτυρο πάνω στους κρόκους, έτσι ώστε να τηγανιστούν πιο γρήγορα.

Βήμα 3ο: Τηγανίστε τα αυγά μέχρι το ασπράδι να γίνει συμπαγές και αδιαφανές και οι άκρες τραγανές.