Συστατικά:
– 1 λίτρο γάλα (πλήρες)
-500ml (2 φλιτζ.) νερό
-100γρ (6κ.σ) ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
-225γρ (15κ.σ) ζάχαρη
-60γρ. (4 κ.σ.) κορν φλάουρ
-1 βανίλια σε σκόνη (ή 1 κ.γλ. φυσική βανίλια)
-1κ.γλ μαστίχα σπασμένη σε σκόνη (προαιρετικά) *
-1 πρέζα κανέλλας ανά μερίδα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μέτριου μεγέθους κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει το νερό να παίρνει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. Προς το τέλος, ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα σε μια άλλη μέτριου μεγέθους κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Όταν το γάλα ζεσταθεί (δοκιμάζουμε με το χέρι μας, πρέπει να «αντέχουμε» το δάκτυλο ), παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα (με μια βαθιά κουτάλα) και το βάζουμε σε ένα μπολάκι. Διαλύουμε σε αυτό, το κορν φλάουρ.

Στο υπόλοιπο γάλα (στην κατσαρόλα), προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισοβρασμένο ρύζι ανακατεύοντας αργά αλλά συνεχώς για να μη μας κολλήσει. Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει δηλ. το ρύζι. Ανακατεύουμε διαρκώς, ώστε να αποφύγουμε να ‘πιάσει’ το μίγμα στην κατσαρόλα. Αν το γάλα, κατά τη διάρκεια των 10 λεπτών, ζεσταθεί τόσο ώστε να αρχίσει να φουσκώνει/βράζει, τότε αφαιρούμε για 1-2 λεπτά την κατσαρόλα από τη φωτιά και χαμηλώνουμε και άλλο την ένταση της κουζίνας.

Μετά από τα 10 λεπτά, προσθέτουμε τη βανίλια και τη μαστίχα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το μίγμα γάλακτος-κορν φλάουρ από το μπολ, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις δούμε πως έδεσε, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σερβίρουμε σε μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρουμε με μια πρέζα κανέλλας σε κάθε μπολ.
πηγή:tastyday.gr