Συστατικά
250 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη καστανή
4 κ.σ. μέλι
350 γρ. βρόμη
50 γρ. ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους
ξύσμα, από 2 πορτοκάλια και έξτρα για γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα μεσαίο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι τα υλικά να λιώσουν . Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μειγμα μας σε μία φόρμα τετράγωνη 20 εκ. που την έχουμε στρώσει με βρεμένη λαδόκολλα που την έχουμε λαδώσει , και πιέζουμε λιγάκι με το χέρι μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει , με ένα κουτάλι ξεκολλάμε το κέικ από τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Μόλις κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού από πάνω αν θέλουμε.
πηγή:akispetretzikis.com