Συστατικά
Για την τσένταρ σως
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κουρκουμά, τριμμένο
3 κ.γ. κοφτά μουστάρδα, αγγλική
350 ml γάλα
300 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι

Για το σερβίρισμα
400 γρ. τορτίγια, τσιπς
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1/4 ματσάκι μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ξανθύνει ελαφρά το μείγμα.
  • Βάζουμε τον κουρκουμά, την αγγλική μουστάρδα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα σε 5 δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ (αν θέλουμε η σως μας να βγει πιο ρευστή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο επιπλέον γάλα). Καταλαβαίνουμε ότι η μπεσαμέλ είναι έτοιμη όταν βγάλει φουσκάλες.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί σε 5 δόσεις και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να λιώσει καλά το προηγούμενο πριν βάλουμε την επόμενη δόση.
  • Κρατάμε το μείγμα ζεστό και αλατοπιπερώνουμε (δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να βάλουμε παραπάνω, ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί μας)
πηγή:akispetretzikis.com
  • Για να ετοιμάσουμε το πιάτο μας βάζουμε τσιπς τορτίγιας, περιχύνουμε με τσένταρ σως και προσθέτουμε από πανω ντομάτα, μαϊντανό και κρεμμύδι.