Εύκολη συνταγή για λαχταριστό κέικ αμυγδάλου
Almond_Cake
Γεύσεις

Εύκολη συνταγή για λαχταριστό κέικ αμυγδάλου

Για όλες τις ώρες της ημέρας

ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
120 γραμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη σχεδόν πούδρα
1 συσκευασία τυρί Μασκαρπόνε
2-3 κουταλιές γεμάτες μέλι ( περίπου 100 γραμ )
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 λεμόνι, το ξύσμα και λίγες σταγόνες
2 βανίλιες
Λίγα αμύγδαλα φιλέ ή κομμένα με το μαχαίρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα .Τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους με το μέλι μέχρι να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε μέσα στους κρόκους το τυρί μασκαρπόνε.

Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα και τις σταγόνες λεμονιού μέσα στο μίγμα.

Συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σταματάμε να χτυπάμε και προσθέτουμε στο μίγμα τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά .

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα του κέικ, είτε μακρόστενη είτε στρογγυλή διαμέτρου 18 με 20 εκ. Ρίχνουμε στη φόρμα το μίγμα απλώνουμε και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 45 λεπτά.
πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα