Υλικά
Για την ζύμη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
  • Νερό 180 ml περίπου
  • Ξηρή μαγιά στιγμής 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας
  • Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού
Για την γέμιση
  • Μοτσαρέλα φρέσκια 5 μπάλες κομμένες σε φέτες
  • Ντομάτες 2 μεγάλες τριμμένες
  • Νερό 1/2 ποτήρι
  • Ντοματοπολτό 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Βασιλικός τριμμένος για πασπάλισμα
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό ή αλεύρι ανάλογα, το βλέπουμε στην πράξη). Πλάθουμε την ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο θα φτιάχνουμε την σάλτσα μέσα στο μπολ σκεπασμένη με πετσέτα κουζίνας. Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες και τις βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τον ντοματοπολτό και το νερό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Κόβουμε τις μπάλες μοτσαρέλας σε φέτες. Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή στην λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε την σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης , από πάνω βάζουμε τις φέτες μοτσαρέλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας και το πάχος της ζύμης που φτιάξαμε, όσο πιο λεπτό τόσο πιο λίγο θέλει). Μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε, πασπαλίζουμε με τον τριμμένο βασιλικό (ή μπορούμε να βάλουμε φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού) και σερβίρουμε.
πηγή:chefoulis.gr