Εύκολη συνταγή για σπιτικό Cheesecake
dairy-free-cherry-cheesecake-1
Γεύσεις

Εύκολη συνταγή για σπιτικό Cheesecake

Για μικρούς και μεγάλους

Υλικά
  • Μπισκότα πτι-μπερ 1 πακέτο
  • Βούτυρο 3 -4 κουταλιές
  • Βανίλια 1 τεμ
  • Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ζάχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Κρέμα γάλακτος 250 γρ
  • Τυρί μασκαρπόνε 250 γρ ή άλλο τυρί κρέμα
  • Λικέρ 1 σφηνάκι ή κονιάκ
  • Μαρμελάδα βύσσινο σπιτική ή εμπορίου
Οδηγίες
Τρίβουμε στο μπλέντερ χοντροκομμένα τα μπισκότα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο (να μη κάψει) και το ρίχνουμε στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο από το λικέρ ή το κονιάκ. Ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφη βάση και τα στρώνουμε σε πυρέξ. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, με την ζάχαρη, την βανίλια,το ξύσμα να γίνει πηκτή σαν σαντιγί,προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα,το λικέρ ή το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια σφικτή κρέμα. Αφού έχει κρυώσει η βάση με τα μπισκότα , στρώνουμε την κρέμα επάνω στη βάση με σπάτουλα ομοιόμορφα και από πάνω απλώνουμε την μαρμελάδα βύσσινο ή κάποια άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα