Λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας με ρούμι και δαμάσκηνα
_rum_truffles_
Γεύσεις

Λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας με ρούμι και δαμάσκηνα

Μία διαφορετική εκδοχή για τα αγαπημένα σε όλους τρουφάκια

Υλικά
  • Δαμάσκηνα 150 γρ ξερά χωρίς κουκούτσια χοντροκομμένα
  • Κέικ σοκολάτας 180 γρ σπιτικό (βλ συνταγή κέικ σοκολάτας)
  • Φουντούκια 1/2 φλυτζάνι καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • Ρούμι 4 κουταλιές σούπας
  • Κουβερτούρα 250 γρ
  • Κακάο κοσκινισμένο για το στόλισμα
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα δαμάσκηνα και νερό να τα καλύψει. Τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Τοποθετούμε τα βρασμένα δαμάσκηνα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια, το θρυμματισμένο κέικ σοκολάτας και το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά (αν θέλουμε τα περνάμε από το μπλέντερ) και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Αν παραμένει μαλακό προσθέτουμε λίγο κέικ ακόμα. Πλάθουμε το κρύο μείγμα μας σε 15 μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί, βουτάμε τις μπαλίτσες με προσοχή μία- μία με ένα καλαμάκι στην σοκολάτα και τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με κοσκινισμένο κακάο. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα και διατηρούνται σε δροσερό μέρος.
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα