ΥΛΙΚΑ
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι φαριν απ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 αβγά
½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
2 βανίλιες
2 φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ

Για το γλάσο
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 γραμ. κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά για την σοκολατόπιτα μαζί στο μίξερ . Στην συνέχεια ρίχνω το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.

Για το γλάσο: Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά . Μόλις λιώσει η κουβερτούρα βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να γυαλίσει το γλάσο.

Αφήνουμε λίγο την σοκολατόπιτα να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσο.
Πηγή:tastyday.gr