ΥΛΙΚΑ
  • 120 γρ. νερό
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 700 γρ. καρπουζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    • Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
    • Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
    • Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    • Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.
    • Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
    • Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
    • Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.

    Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr