Ετοιμαστείτε για το πιο εύκολο γλυκό που θα βγει από την κουζίνα σας: ταρτάκια με φρούτα, της στιγμής! Προμηθευτείτε σφολιατίνια (αν βρείτε με βούτυρο προτιμήστε τα) και φρούτα και ξεκινήστε. Σε 20 λεπτά το πολύ θα έχετε μπροστά σας το γλυκό που χρειάζεστε.

Ταρτάκια φρούτων της στιγμής – για 6 άτομα




• 6 μικρά σφολιατάκια
• φρούτα της αρεσκείας σας (σύκα, ροδάκινα, σταφύλια)
• καστανή ζάχαρη, γύρω στις 2 κουταλιές
• λίγο κονιάκ
• λίγα φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα χοντροκομμένα


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

Καθαρίζετε το φρούτο που διαλέξατε (υπολογίστε 6 σύκα ή 3 μικρά ροδάκινα ή καμιά σαρανταριά ρώγες σταφύλι χωρις κουκούτσι) και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια – τις ρώγες στα δυο.
Βάζετε το φρούτο σε κατσαρολάκι με μια σταλιά κονιάκ και μια κουταλιά καστανή ζάχαρη και το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει – δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά, δεν το θέλετε και λιώμα.

Την ώρα που ετοιμάζετε τα φρούτα στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί και ακουμπάτε πάνω τα σφολιατάκια. Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράσσετε γύρω-γύρω έναν κύκλο στο κάθε σφολιατάκι .Τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά.

Τα βγάζετε από τον φούρνο και στο κέντρο τους βάζετε λίγη από την γρήγορη μαρμελάδα που φτιάξατε. Αν θέλετε κόβετε μερικά φετάκια φρέσκο φρούτο για να στολίσετε την τάρτα σας, πασπαλίζετε με το φιστίκι (πάει τέλεια με το σύκο και το ροδάκινο) ή το αμύγδαλο (ό,τι πρέπει για το σταφύλι) και τα ψήνετε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα και να καραμελώσει το φρούτο. Το σερβίρετε όπως είναι ή –αν σας λείπουν μερικές θερμίδες- με μια μπάλα παγωτό βανίλια.