Υλικά

Σαβουαγιάρ 1 πακέτο
Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι
Αυγά 4
Κουβερτούρα 375 γρ
Κρέμα γάλακτος 500 γρ
Βανίλια 1
Γάλα 1 φλιτζάνι
Νερό 1 φλιτζάνι
Κονιάκ 2 κουταλιές σούπας

Οδηγίες

Χρησιμοποιούμε τσέρκι ώστε να βγάλουμε το εξωτερικό του στο τέλος και να μείνει μόνο η βάση του.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα , το νερό και το κονιάκ. Βουτάμε μέσα τα σαβουαγιάρ και ένα – ένα τα στρώνουμε πρώτα στην βάση και μετά γύρω γύρω στο τσέρκι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει μια ωραία σφιχτή σαντιγύ και την αφήνουμε στο ψυγείο. Σε άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους αυγών , την βανίλια και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Λιώνουμε τις 2 κουβερτούρες σε χαμηλή φωτιά (να μην βράσουν ίσα – ίσα να λιώσουν). Αδειάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τους κρόκους . Μετά προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ενωθούν καλά. Τα αδειάζουμε στο τσέρκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Όταν παγώσει καλά βγάζουμε το γύρω του τσέρκι. Λιώνουμε την τρίτη κουβερτούρα με λίγο γάλα και βούτυρο και περιχύνουμε την τούρτα. Την βάζουμε πάλι στην κατάψυξη . Σερβίρεται παγωμένη…

Πηγή: chefoulis.gr