Υλικά

Για τη βάση
190 γρ. κρύο βούτυρο, κοµµένο σε κύβους
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
2-3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Για την κρέμα
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισµα βανίλιας
2 κρόκους αβγών
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Για τη σάλτσα ακτινιδίου
2 µεγάλα ακτινίδια
ζάχαρη ίση µε το βάρος των ακτινιδίων
½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
Για το γαρνίρισμα
6-7 ακτινίδια, κοµµένα σε ροδέλες και στραγγισµένα καλά

Εκτέλεση

Για την βάση
Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο βούτυρο µαζί µε το αλεύρι, και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Στην συνέχεια τα βάζουμε στο µίξερ και προσθέτουµε τα αβγά. Χτυπάµε τα υλικά σε χαµηλή ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν. Ζυµώνουµε για λίγα λεπτά µε τα χέρια την ζύμη προσθέτοντας σιγά σιγά το κρύο νερό.

Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για λίγο.

Στην συνέχεια ανοίγουµε µε τον πλάστη την ζύμη, την βάζουμε στην ταρτιέρα καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Την τρυπάµε µε ένα πιρούνι και τη βάζουµε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά από μια ώρα προθερμαίνουνε τον φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την ψήνουμε μέχρι να αποκτήσει η βάση χρυσαφί χρώμα. Για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο βάζουμε επάνω της ένα κομμάτι λαδόκολλα με φασόλια.

Για την κρέµα
Κρατάµε περίπου ½ φλιτάνι γάλα από την συνολική ποσότητα , µέσα στο οποίο διαλύουµε το κορν φλάουρ και το αφήνουµε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουµε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουµε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και τα αφήνουµε να βράσουν. Χτυπάµε τους κρόκους των αυγών και τους ρίχνουµε μέσα στο µείγµα.

Μόλις βράσει το µείγµα του γάλακτος, ρίχνουµε το κρύο γάλα µε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει να κοχλάζει η κρέµα, την αποσύρουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε το βούτυρο και ανακατεύουµε µε µια κουτάλα. Βάζουµε την κρέµα σε ένα µπολ, την καλύπτουµε µε διάφανη µεµβράνη και την αφήνουµε να κρυώσει.

Για την σάλτσα ακτινιδίου:
Στο µίξερ, χτυπάµε σε χαμηλή ταχύτητα τα ακτινίδια µε τη ζάχαρη. Βάζουµε το µείγµα, σε κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να απορροφηθούν τα υγρά των φρούτων. Κοσκινίζουµε το κορν φλάουρ, το προσθέτουµε και ανακατεύουµε µε γρήγορες κινήσεις.

Όταν κρυώσει η βάση της τάρτας απλώνουµε κρύα την κρέμα από πάνω. Καλύπτουµε µε τη σάλτσα. Γαρνίρουµε µε τις ροδέλες των ακτινιδίων.
Πηγή:tastyday.gr