Πεντανόστιμο μοσχαράκι με κόκκινη πιπεριά και κουρκουμά
szechuan-beef-
Γεύσεις

Πεντανόστιμο μοσχαράκι με κόκκινη πιπεριά και κουρκουμά

Ιδανικό για επίσημα και μη τραπέζια

Ένα νόστιμο πιάτο γεμάτο αρώματα

Υλικά 
125 ml φυτικό έλαιο
1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
1 κουταλιά μαϊντανό
1 πιπεριά κόκκινη φλωρίνης κομμένη σε στενές λωρίδες
μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
½ κουταλιά της σούπας τζίντζερ
3 λοβούς κάρδαμο (προαιρετικά)
½ κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες ή κονκασέ
125 γρ. γιαούρτι
1 κουταλάκι ξύδι
αλάτι
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά το λάδι. Τηγανίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει ελαφρά σε όλες τις πλευρές, μετά το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία σουρωτή κουτάλα, και το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους χωρίς να καούν

Προσθέτουμε το κρέας και τις ντομάτες και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση. Τότε, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας , και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 1½ ώρα ή έως ότου το κρέας να είναι τρυφερό.

Σερβίρουμε με ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι και πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό ή σχοινόπρασο.
Πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα