Υλικά

Βούτυρο αγελάδος 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη άχνη 1 κούπα
Αυγό 1
Πορτοκάλια 2 τον χυμό τους
Σόδα φαγητού 1/2 κουταλάκι γλυκού
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400-500 γρ
Ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
Πραλίνα φουντουκιού 300 γρ

Οδηγίες

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το αυγό,την σόδα,το μπέικιν πάουντερ και τον χυμό από τα πορτοκάλια κι ανακατεύουμε.Τέλος ενσωματώνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουμε λίγο λίγο την ζύμη μας σε στρογγυλά μπισκότα και με το δάχτυλο μας πιέζουμε στην μέση τους να δημιουργήσουμε λακουβίτσα. Τα αραδιάζουμε στην λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα κορνέ που βάλαμε την πραλίνα , γεμίζουμε τις λακουβίτσες που κάναμε στο κέντρο των μπρισκότων. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.


πηγή: www.chefoulis.gr