Σαράντα νεαροί Λίβυοι πρόκειται να φοιτήσουν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015, στο πλαίσιο υλοποιήσεως σχετικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε διακρατικό επίπεδο και ασφαλώς αποτελούν την επιβεβαίωση της παρεχόμενης υψηλοτάτου επιπέδου εκπαιδεύσεως που παρέχουν όχι μόνο η συγκεκριμένη Σχολή, αλλά το σύνολο των παραγωγικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι ήδη πασίγνωστο στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδος μας, στο ίδιο πλαίσιο, πρόκειται να φοιτήσουν και άλλοι 60 νεαροί Λίβυοι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στη Σχολή Ικάρων και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τα έξοδα σπουδών των οποίων πρόκειται να πληρώσει εξ ολοκλήρου η Λιβυκή κυβέρνηση. Παραλλήλως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Λίβυοι σπουδαστές που θα έλθουν συνολικώς στην Ελλάδα θα λαμβάνουν «μισθό» από την κυβέρνησή τους για τα διάφορα έξοδά τους, της τάξεως των 1600 ευρώ μηνιαίως έκαστο! Σχεδόν τα ίδια δηλαδή με τα όσα θα λαμβάνει ένας ταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού!

Σημειώνεται ότι για τους Λίβυους σπουδαστές, όπως και για όλους τους άλλους ξένους συναδέλφους τους, η διάρκεια της παραμονής τους στη Σχολή είναι πενταετούς διάρκειας, καθώς υπάρχει ένας – ο πρώτος – χρόνος για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσης που γίνεται εντός της κάθε σχολής και εν συνεχεία ακολουθεί η τετραετής φοίτησή τους στη σχολή της επιλογής τους (ή περισσοτέρων ετών αν είναι στη ΣΣΑΣ).

Λ.Σ.Μ.