Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά από την Πέμπτη βρίσκεται στην Κεφαλονιά ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί με το επιτελείο του, προκειμένου να ελέγξει, να καταγράψει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο νησί μετά τους σεισμούς.

 

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στόχος είναι να βοηθήσει η πολιτεία τους ανθρώπους της Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Ανδρέας Κατσανιώτης:  «Αυτό που εμείς προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να συντονίσουμε και  να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Επίσης επιδιώκουμε να δίνουμε την πραγματική εικόνα της κατάστασης. ’λλωστε από την πρώτη στιγμή  υπήρξε μεγάλη κινητικότητα της κρατικής μηχανής για να βοηθηθούν οι κάτοικοι του νησιού.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι άνθρωποι εδώ περνάνε δύσκολες στιγμές, είναι σημαντικό να δουλέψουμε για να ξαναβρούν τους πραγματικούς ρυθμούς της ζωής και επίσης να τους ενημερώνουμε για μια σειρά από πράγματα που μπορεί να τους βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους.»

 

Στην Κεφαλονιά ο  Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Ανδρέας Κατσανιώτης έχει δημιουργήσει δύο κέντρα Τύπου για την ενημέρωση των πολιτών και των δημοσιογράφων. Το ένα κέντρο Τύπου είναι στο Αργοστόλι ( στα ΤΕΙ ) και αντίστοιχα έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο Τύπου στο Ληξούρι.

 

Επίσης ακόμη δύο Γενικοί Γραμματείς συντονίζουν την κατάσταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κεφαλονιάς. Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού ο κ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος έχει τη δημιουργική ευθύνη στην Αθήνα και ο κ. Στράτος Σιμόπουλος ο οποίος έχει την ευθύνη του συντονισμού εδώ.

 

1135 - 24ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 

Με σκοπό την άμεση παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από τους σεισμούς στη Κεφαλονιά, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας δια του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, η Κυβέρνηση θέτει σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 1135.