Δυστυχώς για μία ακόμα φορά το Facebook, όπως και τα υπόλοιπα social media που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, γίνονται για κάποιους εργαλεία έκφρασης των πιο αρρωστημένων ενστίκτων τους.

Συγκεκριμένα, την ώρα που τα κρούσματα κακοποίησης και κακομεταχείρισης ζώων στην Ελλάδα πληθαίνουν και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών που ξεπερνούν ακόμα και την πιο νοσηρή φαντασία, κάποιοι ανεγκέφαλοι δημιούργησαν μια σελίδα στο Facebook με τίτλο «Θάνατος στα Ζώα».

Η εν λόγω σελίδα δημιουργήθηκε στις 31 Αυγούστου και αριθμεί ήδη 415 μέλη, τα οποία προφανώς θεωρούν "ευχάριστο θέαμα" το βράσιμο μιας γάτας ή το ψήσιμο ενός κουταβιού, όπως αυτά απεικονίζονται στις φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει οι διαχειριστές.



Η κακοποίηση των ζώων δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο ηδονής, κερδοσκοπίας, σαδισμού ή αρρωστημένου χιούμορ. Ευτυχώς τα social media έχουν προνοήσει για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να διαμαρτυρηθούν και να τις καταγγείλουν.

Το parapolitika.gr ξεκινάει εκστρατεία προκειμένου να διαγραφεί αυτή η εμετική σελίδα. Για το λόγο αυτό καλούμε ΟΛΟΥΣ τους αναγνώστες μας να κάνουν αναφορά στην εν λόγω σελίδα ώστε να διαγραφεί μια για πάντα από το Facebook.


ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕΛΙΔΑ


Για να κάντε "Report" (αναφορά στην σελίδα):

1) Επιλέξτε δεξιά από το "Message - Μήνυμα" την επιλογή "Report Page - Αναφέρετε τη σελίδα"




2) Στην συνέχεια κλικάρετε την επιλογή "Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει στο Facebook"


3) Το επόμενο βήμα είναι να κλικάρετε την επιλογή "Είναι απειλητική, βίαιη ή αυτοκτονική"

4) Στη συνέχεια επιλέξτε ως αιτιολογία τη "Σκληρή βία" και κλικάρετε "Συνέχεια"

5) Το τελευταίο βήμα είναι να κλικάρετε την επιλογή "Τέλος", ώστε να υποβληθεί η αναφορά.


Στόχος μας είναι να κινητοποιηθούν παράλληλα όλες οι αρμόδιες αρχές, ώστε να διαγραφεί η απαράδεκτη σελίδα του Facebook και οι ανεγκέφαλοι διαχειριστές της να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία του κράτους.

Ελπίζουμε στην άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα καθώς και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία άλλωστε έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία και αποτελεσματικότητα σε κάθε παραβατική συμπεριφορά, προλαμβάνοντας αρκετές δυσάρεστες καταστάσεις.