Σε απόλυτο χάος βυθίζονται το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αφού σήμερα, όχι μόνο δεν βρέθηκε λύση για να επαναλειτουργήσουν, αλλά εκτυλίχθηκαν και σκηνές που ντροπιάζουν ακόμη περισσότερο το όνομα των δύο μεγαλύτερων Ιδρυμάτων της χώρας.

Στο ΕΚΠΑ οι διοικητικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν πως συνεχίζουν για 10η σερί εβδομάδα την απεργία παρά τις πιέσεις, με συνέπεια να μην υπάρχουν πια οι 13 διδακτικές εβδομάδες που απαιτούνται μέχρι τον Φεβρουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να χαθεί το εξάμηνο.

Ακόμη, οι διοικητικοί ανακοίνωσαν ότι θα συνεδριάσουν εκ νέου την προσεχή Δευτέρα για να "εκτιμήσουν την πορεία των κινητοποιήσεων".

Από την άλλη, άγνωστο παραμένει και το μέλλον του ΕΜΠ, αφού εκεί που φαινόταν ότι από τη Δευτέρα θα λειτουργούσε κανονικά, σήμερα η Σύγκλητος δεν κατάφερε να συνεδριάσει για να λάβει μια απόφαση, αφού εισέβαλαν στην αίθουσα μέλη ακροαριστερών οργανώσεων και διέκοψαν τη διαδικασία. Πρόκειται για μία "τακτική" που συνηθίζεται από ορισμένες παρατάξεις, ντροπιάζοντας εντελώς το όνομα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μέσα σε όλα αυτά, διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο δικαστήριο συζήτηση για την αγωγή που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας, με την οποία ζητά τη λήξη των απεργιών, αφού ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.