Καθυστέρησε λίγο, αλλά δεν ξέχασε. Ο λόγος για τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, ο οποίος από τότε που είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, στις 27 Φεβρουαρίου του 2015, αντικαθιστώντας τον συμμαθητή του πρώην Αρχηγό Πτέραρχο (Ι) ε.α.Ευάγγελο Τουρνά, μέχρι σήμερα, δεν είχε συναντηθεί με τους στρατιωτικούς συντάκτες.Επικοινωνία βεβαίως υπήρχε, αλλά η πρώτη συνάντηση με όλους μας είχε καθυστερήσει. «Φόρτο δουλειάς» επικαλέστηκε ο Αρχηγός, ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια ως Σμήναρχος είχε διατελέσει και εκπρόσωπος Τύπου και «ξέρει» από πρώτο χέρι αυτά τα θέματα, και βεβαίως αυτό δεν αμφισβητείται…

 Άσκηση Ηνίοχος, ελληνοϊσραηλινή συνεργασίας, καθώς και η «έκτακτη» αντίστοιχη ελληνοαιγυπτιακή που προέκυψε, είναι ασφαλώς πολύ σοβαρά θέματα που τον είχαν κρατήσει απασχολημένο όλο αυτό το διάστημα. Εκτός φυσικά όλων των άλλων τρέχουσας σημασίας, αλλά σοβαρών θεμάτων, που τρέχουν σε καθημερινή βάση στην ΠΑ.

 Αυτά και άλλα πολλά μας είπε ο Αρχηγός, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου, που φέρει τιμητικώς το όνομα «Σμηναγός (Ι) Κ.Ηλιάκης», προς τιμήν του Ήρωος πιλότου μας, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2006 υπερασπιζόμενος το Αιγαίο. Κάτι που για μας έγινε για πρώτη φορά και βεβαίως ήταν εξαιρετικά σημαντικό (και συγκινητικό) για όλους μας.

 Καλή συνέχεια; Αρχηγέ.

Λ.Σ.Μ.