Από την Ανθή Βούλγαρη, εφημερίδα Freddo

Εφιάλτης έχει γίνει για τις περισσότερες διάσημες κυρίες ο χρήστης που εμφανίζεται αρχικά ως απλός θαυμαστής και στη συνέχεια εξελίσσεται σε ιντερνετικό stoker, που όχι μόνο ακολουθεί και σχολιάζει κάθε τους ανάρτηση, αλλά όταν αυτές δεν του απαντάνε σχολιάζει με χυδαίο τρόπο κάτω από τις φωτογραφίες τους ή -ακόμη χειρότερα- τους στέλνει φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα και βίντεο την ώρα που αυνανίζεται κοιτώντας τη φωτογραφία τους.

Ο συγκεκριμένος κυκλοφορεί στο Facebooκ με το όνομα «G.P.»… και συνήθως κάνει αίτημα φιλίας σε μοντέλα, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, τραγουδίστριες και κοσμικές κυρίες. Εχει ιδιαίτερη αδυναμία σε εκείνες που εργάζονται στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ενώ ακόμη και όταν τον μπλοκάρουν δημιουργεί νέο προφίλ, με άλλο όνομα, και έτσι τις ακολουθεί ξανά.

Στην αρχή, ανυποψίαστες οι διάσημες δέχονται το αίτημά του, αφού οι κινήσεις του είναι πολύ διακριτικές. Μένει μόνο σε κάποια likes και ορισμένες φιλοφρονήσεις. Οσο περνάει, όμως, ο καιρός οι φιλοφρονήσεις μετατρέπονται σε χυδαία σχόλια και ύβρεις. Στέλνει μηνύματα στο inbox και, αν δεν υπάρχει ανταπόκριση, ξεκινάει την επίθεση.

«Σκύλα»

«Θέλω να σε γλείφω και να χ… επάνω σου, σκύλα» έστειλε πρόσφατα σε γνωστή παρουσιάστρια ο διεστραμμένος «ακόλουθός» της και στη συνέχεια της έστειλε γυμνές του φωτογραφίες όπου φαινόταν ότι βρισκόταν σε στύση. «Πλέον θα απευθυνθώ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Τον είχα διαγράψει, αλλά βρήκε τρόπο να με ακολουθήσει ξανά. Μου στέλνει βρισιές όταν δεν του απαντάω και πρόσφατα με απείλησε πως όπου με βρει θα ασελγήσει επάνω μου», δηλώνει στη «F» η παρουσιάστρια, η οποία δεν θέλει να αποκαλυφθεί -τουλάχιστον ακόμη- το όνομά της, αφού, όπως μας είπε, το θέμα θα πάει στη Δικαιοσύνη. «Πρόκειται σίγουρα για άνθρωπο με εμμονές. Γνωρίζω και άλλες φίλες μου οι οποίες παρενοχλούνται από τον ίδιο και μάλιστα εργάζονται όλες στον χώρο της showbiz. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Το ίδιο ακριβώς έχει κάνει και σε μια πολύ καλή μου φίλη, που δουλεύει στο ραδιόφωνο», τονίζει η γνωστή παρουσιάστρια, η οποία σημείωσε πως ο εν λόγω κύριος έχει βίτσιο να αυνανίζεται κοιτώντας τις φωτογραφίες τηλεοπτικών καλλονών. Μάλιστα, στην περίπτωση της ραδιοφωνικής παραγωγού ο διαδικτυακός κίναιδος δεν αρκέστηκε στο να στέλνει γυμνές φωτογραφίες του, αλλά βιντεοσκόπησε και την ώρα που εκσπερμάτιζε και της έστειλε το βίντεο.

«Αηδιαστικό»

Η ίδια θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, ωστόσο αποκάλυψε: «Είναι πραγματικά αηδιαστικό. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μαζί του. Ξαφνικά άρχισε να μου στέλνει μηνύματα για το πόσο σέξι είναι η φωνή μου και πόσο θα ήθελε να με συναντήσει. Από ευγένεια του απάντησα κάποιες φορές, αλλά όταν έγινε κουραστικός και ενοχλητικός σταμάτησα. Τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης. Οταν έβλεπε πως δεν ανταποκρινόμουν, ξεκίνησε να μου στέλνει διάφορες βρισιές. Με αποκαλούσε ανήθικη, σκύλα, πόρνη και μου περιέγραφε πώς θα ήθελε να συνευρεθούμε σεξουαλικά. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, ωστόσο τα μηνύματα πλήθαιναν και τελικά τον μπλόκαρα. Φοβήθηκα μήπως έρθει κάτω από τον σταθμό. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Πριν από μερικές ημέρες -δεν ξέρω πώς- κατάφερε να μου στείλει πάλι μήνυμα και να γράψει στον τοίχο μου. Αν δεν συμμορφωθεί, θα απευθυνθώ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».
Και επειδή στη «F» φροντίζουμε να κάνουμε ρεπορτάζ, ήρθαμε σε επαφή με τον εν λόγω κύριο. Φτιάξαμε, λοιπόν, ένα προφίλ όπου παρουσιαστήκαμε ως μοντέλο και του κάναμε εμείς αίτημα φιλίας. Οπως ήταν αναμενόμενο, το αποδέχτηκε και σιγά-σιγά άρχισε να εκδηλώνεται. Μετά τα likes άρχισαν τα σχόλια και λίγο αργότερα οι παρενοχλήσεις του τύπου: «Πότε θα σε δω;», «Σε σκέφτομαι και χ…». Οταν του απαντήσαμε αρνητικά, τότε ξεκίνησε η επίθεση: «Είσαι πρόστυχη. Θέλω να σε γ…». Οταν τον απειλήσαμε πως θα απευθυνθούμε στην Αστυνομία δεν φάνηκε να πτοήθηκε. Αντιθέτως, απάντησε: «Δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα. Τελικά. δεν μου είπες, σου αρέσει ο π….;». Ακολούθησε μια σειρά από φωτογραφίες που αποκάλυπταν τα γεννητικά του όργανα, αλλά και βιντεάκι όπου αυτοϊκανοποιούνταν. Οταν τον μπλοκάραμε εκείνος εμφανίστηκε ξανά, με γυναικείο προφίλ αυτή τη φορά, και συνέχισε να στέλνει τέτοιου είδους χυδαία μηνύματα και φωτογραφίες.

Γνωστός

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι γνωστός πλέον για τη δράση του. Μάλιστα, οι παθούσες έχουν φτιάξει ένα γκρουπ όπου συζητάνε πώς θα τον ξεμπροστιάσουν και ότι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μήνυση προκειμένου να ενεργοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Είναι εντελώς μ… ο τύπος. Μου στέλνει φωτογραφία τους όρχεις του πρωί, μεσημέρι, βράδυ» γράφει μία από τις κυρίες που έχει παρενοχλήσει στο γκρουπ και μια άλλη συνεχίζει: «Αλλάζει διαρκώς προφίλ και δεν μπορούμε να τον μπλοκάρουμε. Είναι τελείως φρικιό ο άνθρωπος. Εχω αρχίσει να φοβάμαι». Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και από τις φωτογραφίες που έστειλε στο δικό μας ψεύτικο προφίλ, που το δημιουργήσαμε για το ρεπορτάζ, ο διεστραμμένος χρήστης του Facebook είναι Ελληνας άντρας νεαρής ηλικίας, γύρω στα 30, ο οποίος ζει στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στη Γερμανία. Στη φωτογραφία προφίλ του δεν εμφανίζεται ο ίδιος, αλλά ένας τραγουδιστής από το αγαπημένο του συγκρότημα, και οι φωτογραφίες που στέλνει είναι τραβηγμένες συνήθως από το δωμάτιό του. Προς το παρόν, δεν έχει κινηθεί εναντίον του η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο, όπως προαναφέραμε, οι κυρίες που έχουν πέσει θύματά του ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε νομικές κινήσεις, καθώς η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει.