Σε... ώτα μη ακουόντων προσέκρουσαν οι χθεσινές εκκλήσεις του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου για μείωση της έντασης πάνω από το Αιγαίο.

Λίγες ώρες μετά την συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ομόλογό του στο Ελσίνκι, η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε ένα νέο μπαράζ προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο καθώς προχώρησε σε 35 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 21 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στο Ελσίνκι ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να σταματήσουν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο και εκτίμησε στις δηλώσεις του ότι καμία χώρα δεν επιθυμεί να συμβεί κάποιο ατύχημα...

Παρόλα αυτά, σήμερα στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν 25 τουρκικά αεροσκάφη (12 F-16, 5 κατασκοπευτικά CN-235 και 8 ελικόπτερα).

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη F- 16 ήταν και πάλι οπλισμένα ενώ όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.