Σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στο μπάχαλο με τους παραβάτες οδηγούς που μπαίνουν στην λεωφορειολωρίδα για να αποφύγουν την κίνηση και να βελτιωθούν οι χρόνοι των δρομολογίων, ο ΟΑΣΑ θέτει σε λειτουργία τις κάμερες που επιβλέπουν την κυκλοφορία στις λωρίδες.

Για το σκοπό αυτό ο ΟΑΣΑ σύναψε σύμβαση με εταιρεία η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο και τη συντήρηση των συστημάτων που θα καταγράφουν τις παραβάσεις.

Η εταιρεία θα καταγράφει τις παραβάσεις και στη συνέχεια θα τις προωθεί στον ΟΑΣΑ με φωτογραφίες αυτοψίας από κάθε σημείο προκειμένου να επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 16:00 ενώ οι λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο.

Παράλληλα το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 200€, ενώ σε περίπτωση που κάποιος σταθμεύσει σε λεωφορειολωρίδα, του επιβάλλεται πλέον του προστίμου και αφαίρεση πινακίδων καθώς επίσης και απομάκρυνση του οχήματός του με γερανό.