Την αθώωωση της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο, Δήμητρας Τσιαντάκη πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η υπόθεση της 53χρονης είχε, αρχικά, συζητηθεί ενώπιον του Ζ' τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο, τελικά, λόγω σπουδαιότητας παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η καθαρίστρια το 1995 προέβη στη νόθευση του απολυτηρίου του Δημοτικού Σχολείου προκειμένου να μπορέσει να προσληφθεί ως καθαρίστρια.

Η κ. Σμυρλή πρότεινε την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας τονίζοντας πως πως στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για αυτή την οργανική θέση.

Παράλληλα τόνισε πως η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικα, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφει.

Συνεπώς κατέληξε πως η 53χρόνη πρέπει να αθωωθεί.

Η Δήμητρα Τσιαντάκη ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, μαζί με την κόρη της, το σύζυγό της και τη μητέρα της. Στο πλευρό της και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κουνεβα.

Σε δήλωση της μετά τη συζήτηση της Ολομέλειας ανέφερε: «Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου.»

Για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται μίλησε η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας, δήλωσε όμως αισιόδοξη: «Θα τελειώσει ο γολγοθάς για τη μητέρα της».