Οι μολότοφ πέφτουν βροχή στα Εξάρχεια σε μια εικόνα που κατήντησε «ρουτίνα». Μέλη του «Ρουβίκωνα» γυρίζουν βίντεο τα ξημερώματα έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη, υποτίθεται ότι πρόκειται για καλά φυλασσόμενο σημείο.

Και την ώρα που πραγματοποιείται μια πολιτική εκδήλωση, άλλωστε μία ανάσα από τις κάλπες βρισκόμαστε, ομάδες κουκουλοφόρων βγαίνουν από το Πανεπιστήμιο και καταστρέφουν οχήματα κοντά στο χώρο της εκδήλωσης.

Κατά... σύμπτωση, η εκδήλωση ήταν του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ενώ το «παρών» έδιναν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής Βασίλης Κικίλιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μεταξύ των οχημάτων που υπέστησαν ζημιές ήταν και το αυτοκίνητο του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη.

Τα ίδια και στη Θεσσαλονίκη. Και όλα αυτά γίνονται επειδή η Δικαιοσύνη δεν χορηγεί άδεια στον καταδικασμένο σε ισόβια για δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Για την αρμόδια της Προστασίας του Πολίτη, Όλγ Γεροβασίλη, δεν υπάρχει έξαρση της βίας και της παραβατικότητας, ούτε άβατο. Η ίδια μάλιστα επικαλέστηκε τα... τρικάκια της ΠΟΕΔΗΝ (νοσοκομειακοί γιατροί), κάνοντας συγκρίσεις και -όπως πάντα- ρίχνοντας τις ευθύνες στη ΝΔ, αλλά και τους αστυνομικούς.

Για το θέμα η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία».

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει: «Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα.»

Ο Κώστας Μπακογιάννης έστειλε το δικό του μήνυμα: «Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι.»