Αριθμό-ρεκόρ υποστηρικτών έχει συγκεντρώσει η πρωτοβουλία υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού (δείτε εδώ). Η συγκεκριμένη διαδικτυακή ψηφοφορία, που ξεκίνησε μέσω της πρωτοβουλίας του BrainGain ξεπέρασε τις 70.000 υπογραφές και με αυτούς τους ρυθμούς οι υποστηρικτές του εγχειρήματος ευελπιστούν να γίνει το συγκεκριμένο ψήφισμα το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Τί ζητάνε; Την εφαρμογή του Συντάγματος το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού και την άμεση ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου.

Οι υποστηρικτές του συγκεκριμένου αιτήματος τονίζουν ότι αισθάνονται εξαπατημένοι αφού οι εθνικές εκλογές είναι πολύ κοντά ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε ψέματα ότι θα φέρει σχετική πρόταση μέχρι τον Οκτώβριο του 2018.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με το σημερινό νομικό καθεστώς επιτρέπεται να ψηφίζουν μόνο όσοι Έλληνες του εξωτερικού έχουν τα χρήματα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα ώστε να ψηφίσουν τις ημέρες των εκλογών, ενώ δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκλογές όσοι Έλληνες του εξωτερικού δεν έχουν τα χρήματα για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα εκείνες τις μέρες.

Τέλος δε, καλούν την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να φέρει την εισήγηση η οποία προβλέπει ότι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού δεν θα προσμετράται στο εθνικό ποσοστό. Όπως χαρακτηριστικά λένε όσοι Έλληνες του εξωτερικού έχουν τα χρήματα για να πηγαίνουν στην Ελλάδα, η ψήφος τους θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, κάτι που τονίζουν ότι είναι αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, γιαυτό και προειδοποιούν την κυβέρνηση και προαναγγέλουν ότι θα ξεκινήσουν αγώνα ώστε να μην ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος.

 Σε κάθε περίπτωση, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η υποστήριξη ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού συνεχώς μεγαλώνει, τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας.