Ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους σε δεύτερο βαθμό αφέθηκαν ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του για την υπόθεση της μίζα ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων από την εταιρεία «Hospitalia International» την περίοδο 1998-2003.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας εξέδωσε σήμερα την ετυμηγορία του και επέβαλλε ποινή καθείρξεως 10 ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στον Ανδρέα Μαρτίνη και την σύζυγό του.

Στους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Υπεθυμίζεται ότι ο Ανδ. Μαρτίνης έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολουθηση σε επτά χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλείων του Ερρίκος Ντυνάν.

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, αθωώθηκε.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο Ανδρ. Μαρτίνης ανέφερε πως σέβεται την κρίση του δικαστηρίου, αλλά εξέφρασε την πικρία του για την καταδικαστική απόφαση. «Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσήλειά τους» επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς τόνισε «η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή τη γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί».