Πριν από λίγη ώρα, η εισαγγελεας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελλο του Δημήτρη Κουφοντινα αλλα και την εκθεση της κοινωνικης λειτουργου της φυλακης, προκειμένου να τα μελετήσει.

Ακόμη ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντινας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαιου και δεν προτίθεται να σταματήσει.

Αν η κ.Δημητριου εχει διαφορετική άποψη από την κριση του Δικαστικου Συμβούλιου εχει την δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του απορριπτικού βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της ημέρας απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου το αίτημα υπυ Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

Το δικαστικό συμβούλιο (για δεύτερη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο) ομόφωνα υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια Δημήτρης Κουφοντίνας δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την προηγουμένη άρνηση της άδειας (τον περασμένο Φεβρουάριο) ο Κουφοντίνας είχε πάρει έξι άδειες, 2ημες ή τετραήμερες.

Ωστόσο από τον περασμένο Φεβρουάριο, οι δικαστές ουσιαστικά άλλαξαν τακτική και με το σκεπτικό τους κατέληξαν ότι δεν επιτρέπεται η χορήγηση άδειας σε πολυισοβίτες όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Συνεχίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας την απεργία πείνας

Αυτό τουλάχιστον- όπως δημοσιεύεται στο eksegersi gr-διεμήνυσε μέσω της συνηγόρου του, τονίζοντας :

«Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.

Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.

Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο.

Γι’ αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος.

Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση.

Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση.

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο υπόγειο Νοσοκομείου Βόλου

10 Μάη του 2019».