Στην παραδοχή ότι ζήτησε ποσό 200.000 ευρώ ως δικηγορική αμοιβή προχώρησε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος στη σημερινή κατάθεση του στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου η οποία διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο Αλ. Λυκουρέζος υποστήριξε ότι γινόταν μία προσπάθεια πριν τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου να υπάρξει μία διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις ανάμεσα στον Γιώργο Αντωνόπουλο και τον Αριστείδη Φλώρο ενόψει της έναρξης της δίκης για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας τοτ δικηγόρου.

Γί αυτό το λόγο παραδέχθηκε ότι ζήτησε

200.000 ευρώ από τον Αρ. Φλωρο μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ως «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλωρου-Αντωνοπουλου».

«Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ στο τέλος του Αυγούστου 2017 ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθουμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ.Λυκουρέζος .

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρ.Φλώρος κατηγορείτο τότε (και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό) ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ.Αντωνόπουλου η οποία σημειώθηκε το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Όπως εξήγησε ο κ. Λυκουρέζος «για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν».

Αναφερομενος στις συναντησεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλώρου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος διέψευσε κατηγορηματικά αλλά ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί μαρτυρες, ως ποσά που είχε ζητήσει από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων.

«Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», υποστήριξε ο κ. Λυκουρεζος ενώ κατέθεσε πως είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο οτι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ιδιος του είχε πει «χειρίσου το εν λευκώ».

Η κατάθεση συνεχίζεται.